PIANO MASTER CLASS

"ΜΠΑΡΟΚ & ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ"

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΛΙΣΤ & ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΚΟ

14 - 16 Μαϊου 2010

ΩΔΕΙΟ "ΟΡΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ"

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Α. Σ. Μ. Α.

Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Μουσική Ανάπτυξης

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Μαϊου 2010, τις ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα, στο ωδείο «Ορφείο Αθηνών» (Ασκληπιού & Βαλτετσίου 4 Αθήνα, 210 36.35.320 & 210 – 36.34.432 www.orfeio.gr)

Το σεμινάριο αφορά την πιανιστική φιλολογία του μπαρόκ και της ρομαντικής περιόδου. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές ανωτέρας και άνω, σολίστ & μουσικοπαιδαγωγοί πιάνου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο ορίζεται ως εξής:

€40 για τους ενεργά συμμετέχοντες (για 1 ώρα μαθήματος, ακρόαση και για όσους το επιθυμούν συμμετοχή στη συναυλία), €10 για τους ακροατές (για όλο το σεμινάριο) ενώ η παρακολούθηση της διάλεξης και της συναυλίας είναι δωρεάν για όλους. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις στους ενεργά συμμετέχοντες.

Για προεγγραφές (δήλωστε ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email, επίπεδο και προγράμμα) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και στα 210 ­28.44.432 & 6981386802 (κ. Νίκος Καριώτης). Αν πρόκειται για κάποιο σπάνιο ή δυσεύρετο έργο, τότε θα πρέπει να αποσταλεί η παρτιτούρα σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) στα παραπάνω email.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 14 Μαϊου 2010

10:00 – 15:00 (Ώρες διδασκαλίας)


Σάββατο 15 Μαϊου 2010

10:00 – 14:00 (Ώρες διδασκαλίας)

16:00 – 18:00

Διάλεξη – παρουσίαση με θέμα:

Μπαρόκ & ρομαντισμός - Μια κυκλική διαδρομή


Κυριακή 16 Μαϊου 2010

10:00 – 15:00 (Ώρες διδασκαλίας)

19:00: Συναυλία μαθητών του σεμιναρίου


«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Κώστα Λούκο για την αφιλοκερδή του προσφορά υπέρ του Α.Σ.Μ.Α.»


Κώστας ΛούκοςΓεννήθηκε στην Κύπρο και άρχισε μαθήματα πιάνου στην Αθήνα σε μικρή ηλικία με τη ΦόνηΦλουδοπούλου. Η παρουσία της Τέχνης ήταν ισχυρή στην οικογένεια του: η μητέρα του φιλόλογος και λογοτέχνης, ο πατέρας του αρχιτέκτων με υπέροχη φωνή τενόρου, και τέλος θεία του η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε ηλικία 8 ετών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών στην αρχή με την Ζωή Αγελάστου, και αργότερα ­μετά από μια διακοπή λόγω σπουδών Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και ειδίκευσης στον σχεδιασμό Εγκαταστάσεων Υγείας­με τον Γιώργο Αρβανιτάκη,απ’ όπου και αποφοίτησε με Άριστα και A’ Βραβείο παμψηφεί. Στη συνέχεια μελέτησε με τη διακεκριμένη διεθνούς φήμης Ελληνίδα πιανίστα Λίτσια Καλαφάτη, της οποίας η βοήθεια στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του καριέρας ήταν αποφασιστική.

Διδάσκει πιάνο από το 1989 σε μερικά από τα σημαντικότερα Ωδεία της Αθήνας (σήμερα στο Εθνικό και στο Ελληνικό Ωδείο), έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια πιάνου, έχει ηχογραφήσει στην ΕΡΑ 1, ενώ από το φθινόπωρο 2006 παρουσιάζει καθημε­ρινή ραδιοφωνική εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ («Όλα τα πρωινά του Τρίτου») καθώς και την απογευματινή εκπομπή «Ένα πιάνο για όλες τις εποχές». Το 1999 ηχογράφησε το μνημειώδες έργο του J.S.Bach “Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ”. Η ηχο­γράφηση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιώδεις κριτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εμφανισθεί σαν σολίστ στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία.

Χορηγοί του Α.Σ.Μ.Α.


 

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com