16-17/1/2010 - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΤΑ ΧΟΡΙΚΑ ΤΟΥ J. S. BACH

Το Ωδείο Σιμπέλιους διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:

«Τα χορικά των διαμαρτυρομένων και η αρμονική τους επεξεργασία από τον J. S. BACH».

 Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν, αφορούν στα είδη των χορικών και την επεξεργασία τους, στα ιστορικά τους στοιχεία (προέλευση- κυριότεροι συνθέτες χορικών- ιστορία των 371 χορικών του Bach), στα γενικά φορμαλιστικά τους χαρακτηριστικά και στα αρμονικά τους χαρακτηριστικά.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2010, στην αίθουσα σεμιναρίων του Ωδείου Σιμπέλιους (Αγίου Πέτρου 25Α και Πελασγίας - Περιστέρι).
Η διάρκειά του θα είναι εξάωρη, χωρισμένη σε 2 τρίωρα (Σάββατο 16/01, ώρα 17:30- 20:30 και Κυριακή 17/01, ώρα 11:00- 14:00).

Στο τέλος του Σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών Σπύρος Κλάψης

Για προεγγραφές (δήλωση ονοματεπωνύμου, τηλεφώνου, e-mail), στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. Ωδείου Σιμπέλιους: 210 5769569

www.odeiosibelius.gr

Σπύρος Κλάψης - Σύντομο βιογραφικό

Ο Σπύρος Κλάψης έχει πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, ενορχήστρωσης, ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας για τρία χρόνια (J. S. Bereau, Strasburg) και μαθήματα σύνθεσης, καθώς και αρκετά σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας. Κατέχει Πτυχίο πολιτικών επιστημών, Πτυχίο δημόσιας διοίκησης και D. E. A. Πολιτικής κοινωνιολογίας (Nanterre University, Paris).
Από το 1982, είναι καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών, υποχρεωτικών μαθημάτων και χορωδίας,. Ήταν ο ιδρυτής και διευθυντής του «Μικρού Προκλασσικού Συνόλου» και το 1988 ίδρυσε τη «Χορωδία Σπουδαστών Εθνικού Ωδείου».

Χορηγοί του Α.Σ.Μ.Α.


 

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com