ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΜΑΡΣΥΑΣ»
Χορωδία Καλλιτεχνικού ΕργαστηρίουΗ χορωδία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ» αποτελεί μετεξέλιξη της Χορωδίας του Δήμου Μεταμόρφωσης, που ιδρύθηκε το 1985. Από το 1990 λειτουργεί ανεξάρτητα από το δήμο, στο δικό της χώρο και είναι αυτοδιαχειριζόμενη. Τα μέλη της είναι νεαρά σε ηλικία, με πλήρη μουσική κατάρτιση, τόσο στο χώρο της φωνητικής μουσικής, όσο και στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, αλλά και έργα σύγχρονων συνθετών. Επί σειρά ετών συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ζερβάνο όσον αφορά τη φωνητική εκπαίδευση των μελών της, καθώς και με τους Μαρίνα Φιδέλη, Παναγιώτη Καριώτη, Δ. Σταυριανό, Μ. Κυλάφη, Αθηνά Μαγειρία, Βάσω Καριώτη και Αλέξανδρο Δημητρόπουλο.

Η χορωδία του «ΜΑΡΣΥΑ» κατά την διάρκεια της πολύχρονης δραστηριότητάς της έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και συναντήσεις χορωδιών τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία με μεγάλη επιτυχία, πράγμα που φαίνεται καθαρά και από τις δημοσιεύσεις και επιστολές που υπάρχουν στο αρχείο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.Η χορωδία συνεργάζεται από το 2002 με την ορχήστρα του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Μουσικής Ανάπτυξης σε παραγωγές μνημειωδών έργων τόσο της παγκόσμιας, όσο και της λόγιας Εθνικής μας παράδοσης. Τέλος, το σύνολο είναι μέλος της Στέγης των Ελληνικών Χορωδιών.

Εκτός από τις εμφανίσεις της στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (σημαντική στιγμή η δεύτερη θέση και χρηματικό έπαθλο στο φεστιβάλ της Ναυπάκτου, 2008), τα τελευταία χρόνια η χορωδία έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και στο εξωτερικό. Τον Απρίλιο του 2005 και του 2010 συμμετείχε στο διεθνές θρησκευτικό φεστιβάλ του Loreto της Ιταλίας και τον Ιούλιο του 2007 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του Cantonigros της Ισπανίας.

To 2008 έλαβε μέρος στο Διεθνές Θρησκευτικό Φεστιβάλ στην Πράγα (Τσεχία), όπου απέσπασε ασημένιο μετάλλιο και το 2014 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ στο Pardubice (Τσεχία), όπου έλαβε ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στις δύο κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε.

Την χορωδία διευθύνει από την ίδρυσή της ο μαέστρος, συνθέτης και θεωρητικός Νίκος Καριώτης.

Χορηγοί του Α.Σ.Μ.Α.


 

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com