Ρεσιτάλ πιάνου Θάνου Μαργέτη

που οργανώνει ο Ανεξάρτητος Συνδέσμος Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.),

με έργα Dallapiccola, Webern, Zimmermann, Schoenberg, Κυλάφη, Καριώτη.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

 Πρόγραμμα:

Α’ μέρος

Luigi Dallapiccola: Sonatina canonica
Anton Webern: Sonatensatz (Rondo) für klavier
Anton Webern: Satz für klavier       
Bernd Alois Zimmermann: Extemporale

Β’ μέρος

Arnold Schoenberg: Sechs kleine klavierstücke op 19
Νίκου Καριώτη: “Στιγμές”
Μάρθα Κυλάφη: Παραλλαγές σ’ένα θέμα του Ν. Καριώτη
Νίκου Καριώτη: Παραλλαγές και φούγκα σ’ένα θέμα του Σπ. Ραυτόπουλου
Μάρθα Κυλάφη: Σονάτα


Βιογραφικό:

Ο πιανίστας και συνθέτης Θάνος Μαργέτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης) και της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου (δίπλωμα Master στη σύνθεση), όπου σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).
Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Μοντέρνα Πινακοθήκη του Μονάχου, στο 7ο Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της A*Devantgarde, στο πανεπιστήμιο του Cincinnati, στη ραδιοφωνία της Κολωνίας, στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο εργαστήριο σύγχρονης μουσικής του Μεγάρου Αθηνών και σε άλλους συναυλιακούς χώρους.
Ως πιανίστας έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου, έχει συμπράξει με το σύνολο σύγχρονης μουσικής Octopus στο Μόναχο υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού και συνθέτιδος Κωνσταντίας Γουρζή της οποίας υπήρξε βοηθός, με το σύνολο κρουστών Τύπανα υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου σολίστα Δημήτρη Δεσύλλα, καθώς επίσης με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα.
Έχει επίσης πλαισιώσει γνωστούς λυρικούς τραγουδιστές όπως η Ιουλία Τρούσσα, η Σόνια Θεοδωρίδου,  το Duo Fina, στο Μέγαρο Μουσικής, το Βεάκειο και αλλού.
Τα τελευταία οχτώ χρόνια εργάστηκε ως πιανίστας και μουσικός εκγυμναστής της Χορωδίας της Ε.Ρ.Τ. Από το 2012 συνεργάζεται τακτικά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ παράλληλα συνοδεύει τάξεις μονωδίας στο Ωδείο Αθηνών και το Εθνικό Ωδείο.

Χορηγοί του Α.Σ.Μ.Α.


 

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com